Judecătorul care supraveghează bătălia juridică dintre Twitter și Elon Musk a stabilit data de 17 octombrie ca dată de începere a procesului care îl va obliga pe antreprenor să cumpere sau nu rețeaua de socializare, potrivit AFP.

Elon MuskFoto: Mano Kors / Dreamstime

Twitter a intentat un proces pe 12 iulie la un tribunal din Delaware pentru a-l forța pe cel mai bogat om din lume să își respecte angajamentul, luat la sfârșitul lunii aprilie, de a-l achiziționa pentru 44 de miliarde de dolari.

Platforma a cerut o procedură accelerată începând din septembrie, pentru a nu prelungi perioada de incertitudine care paralizează parțial compania, în timp ce avocații lui Musk doreau ca ostilitățile să înceapă în instanță abia anul viitor.

Kathaleen McCormick, președinta unei comisii de drept al afacerilor, a decis deja că procesul va avea loc în octombrie și va dura cinci zile.

Ea a detaliat într-un document publicat joi seară termenele limită pentru diverse proceduri înaintea unui proces programat între 17 și 21 octombrie.

În document, ea a scris de mai multe ori că părțile trebuie să coopereze "cu bună credință" pentru a se pune de acord asupra modului în care să partajeze documentele sau să aranjeze depozițiile.

Elon Musk își anunțase în aprilie intenția de a prelua rețeaua de socializare, dar în cele din urmă a declarat la începutul lunii iulie că reziliază acordul pe motiv că, potrivit lui, compania din San Francisco a mințit în legătură cu proporția de conturi automate și spam pe platforma sa.

Rețeaua de socializare, care dorește ca afacerea să fie finalizată, a convocat o adunare generală a acționarilor săi pe 13 septembrie pentru a ratifica tranzacția.