​Ministerul Dezvoltării va primi aproape 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetară, aproape dublu decât în proiectul inițial de rectificare bugetară. Cum s-a ajuns la această ajustare? Ministrul Finanțelor spune că suma este mult mai mică decât s-a solicitat și că s-a ținut cont de soldul de facturi care apare în lunile august, septembrie și octombrie la proiectele din PNDL.

Adrian CaciuFoto: Captura Guvern
  • „Oricum este mult mai puțin decât s-a solicitat, dar s-a avut în vedere totuși soldul de facturi care apare în lunile august, septembrie și octombrie pe partea de PNDL, pentru că, după cum știți a fost acea perioadă în care investitiile au stagnat până s-au luat măsurile de ajustare la contractelor. Am avut o nouă discuție cu ministrul Dezvoltării, mi-a adus justificările, necesarul pentru acoperit și s-a găsit această soluție de suplimentare.”, a declarat joi ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

În primăvara acestui an, pe fondul creșterii prețurilor la materialele de construcții și a riscului blocării anumitor contracte și a intrării în faliment a anumitor antreprenori, Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență de ajustare a valorii contractelor de investiții publice.