​Jontay Porter, jucător al echipei Toronto Raptors, a fost exclus pe viață din NBA după ce a fost găsit vinovat că a oferit pariorilor informaţii despre meciurile sale şi ale echipei sale. În plus, acesta a pariat el însuși pe meciuri din NBA.

Minge de baschet Foto: Michael Sullivan/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jontay Porter, exclus pe viață din NBA

De câteva zile, interul de 24 de ani al echipei Toronto Raptors face obiectul unei anchete a NBA privind nereguli legate de cotele acordate pentru prestaţiile sale în două meciuri disputate la 26 ianuarie şi 20 martie.

Miercuri, NBA a anunţat că ancheta a relevat că Porter „a dezvăluit informaţii confidenţiale pariorilor sportivi, limitându-şi propria participare la unul sau mai multe meciuri în scopul pariurilor şi pariurilor pe meciuri din NBA”.

Liga a dezvăluit că Porter a dezvăluit informaţii confidenţiale despre propria sănătate a unei persoane despre care ştia că este un parior din NBA înainte de un meci împotriva celor de la Sacramento Kings, la 20 martie (89-123).

O altă persoană despre care Porter ştia, de asemenea, că este un parior din NBA a pariat 80.000 de dolari pe un site de pariuri sportive online, cu posibilitatea de a câştiga 1,1 milioane de dolari, pariind că Porter va avea o performanţă inferioară în meci, a precizat Liga.

Porter jucase apoi trei minute împotriva echipei Sacramento, susţinând că nu se simţea bine. Însă natura neobişnuită a pariului şi acţiunile jucătorului au făcut ca pariul să fie îngheţat şi să nu fie plătit.

Între ianuarie şi martie, Porter a mai plasat 13 pariuri pe meciuri din NBA folosind contul partenerului său.

Miza acestor pariuri a variat între 15 şi 22.000 de dolari, pentru un total de 54.094 de dolari pariaţi şi câştiguri nete de 21.965 de dolari. Niciunul dintre pariuri nu a implicat un meci la care Porter a participat, transmite News.ro.